22.01.2024

Važna obavijest za postojeće i nove korisnike dopunskog zdravstvenog osiguranja

Zašto bih kupio/la dopunsko zdravstveno osiguranje Croatia osiguranja?

Zato što za pristupačnu cijenu od 9,29 eura mjesečno imate pokrivenu participaciju za troškove pretraga, boravka u bolnici, izdavanje lijekova i sl.,  te 20% popusta u Croatia Poliklinikama za zdravstvene usluge bez čekanja, uz vrhunsku liječničku ekspertizu i tehnološki najmodernije medicinske uređaje.

Također, za razliku od državnog provoditelja dopunskog zdravstvenog osiguranja, Croatia svojim klijentima pruža i pokriće doplate za lijekove s dopunske B liste lijekova.

 

Imam vašu policu dopunskog, što mi se sada mijenja?

Trenutno ništa do godišnje obnove vaše police osiguranja.

Mjesec dana prije obnove vaše police osiguranja na kućnu vam adresu šaljemo informaciju o promjenama ugovora i korekcijama cijena ovisno o pokrićima koja imate.

 

Što mi se mijenja kod godišnje obnove police osiguranja?

Na vašu adresu stići će individualizirani dopis s informacijom o prilagodbi cjenika novim troškovima zdravstvene zaštite i utjecajem na premiju po vašoj polici osiguranja te ćemo vam dostaviti popratne uvjete osiguranja i klauzulu.

 

Hoće li se povećati premija po mojoj polici kod obnove?

Ako ste mlađi od 41 godinu, kod obnove police osiguranja, premija po vašoj polici ostaje ista.

Ako imate između 41 i 50 godina, premija po vašoj polici iznositi će 0,71 eur mjesečno više nego do sada.

Ako imate više od 50 godina, najčešće će premija po vašoj polici iznositi 2,71 eur mjesečno više nego do sada.

I to, podsjećamo, za sve benefite koje CO dopunsko pruža: potpuno pokriće participacije, popuste na preglede u Croatia Poliklinikama i refundacije u slučaju kada zdravstveni sustav ne radi.

 

Kada će mi se premija promijeniti?

Promjena u premiji NE nastupa s novom kalendarskom godinom nego s obnovom vaše police osiguranja, u istom mjesecu u kojem ste policu ugovorili. To znači ako ste npr. policu ugovorili mjesecu rujnu, nova premija po vašoj polici primijeniti će se od 01.09.2024. godine.

 

Zašto prilagođavamo cijene?

Uvjete usklađujemo s porastom cijena zdravstvene zaštite. U posljednjih nekoliko godina cijena dijagnostičko-terapijskih skupina i postupaka porasla je preko 30%. Isto tako, višekratno su rasle i druge osnovice za izračun cijena usluga u obveznom zdravstvenom osiguranju. Uskoro slijedi i povećanje iznosa participacija u zdravstvenoj zaštiti od strane HZZO-a što značajno povećava izdatke provođenja dopunskog zdravstvenog osiguranja. Zbog svih navedenih povećanja troškova nužno je prilagoditi naše cijene kako bismo nastavili pružati kvalitetnu uslugu temeljem polica osiguranja i poslovali u skladu sa zakonskim obvezama koje nalažu adekvatnu pokrivenost troškova premijom.

Naše police dopunskog zdravstvenog osiguranja u cijelosti pokrivaju participacije u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, a klijentima su dostupne i doplate za dodatnu zaštitu te drugi benefiti kao što su popusti na usluge u Croatia Poliklinikama u cijeloj Hrvatskoj.