08.11.2023

Kako osiguravamo održivo sutra: Izvješće o održivosti za 2022. godinu

Priroda osigurateljnog poslovanja usko je vezana uz održivost - srž našeg poslovanja je pružanje sigurnosti za budućnost. U Croatia osiguranju smo svjesni naše odgovornosti prema zajednici u kojoj živimo i poslujemo te svakodnevno činimo male, ali važne korake kako bismo integrirali ciljeve održivosti u svoje poslovanje.

U svom smo pristupu održivosti prepoznali osam materijalnih tema kojima ćemo se posebno posvetiti u daljnjoj izgradnji održivog poslovanja te na taj način doprinijeti okolišnim, društvenim i upravljačkim ciljevima o čemu govori i Izvješće o održivosti Croatia osiguranja za 2022. godinu.

Posebnost je ovog digitalnog Izvješća što sa svakom pročitanom stranicom raste procjena vašeg CO2 otiska nastalog čitanjem, a stranice tamne kako napredujete u čitanju. Podsjetnik je to kako svaka, pa i najmanja naša aktivnost ima svoj utjecaj na okoliš i svoj ugljični otisak.

Croatia osiguranje se stoga obvezuje neutralizirati ugljični otisak nastao čitanjem ovog Izvješća programom sadnje stabala. Provodimo ga u suradnji s našim dugogodišnjim klijentom i partnerom Hrvatskim šumama te uz vrijedan doprinos naših volontera – zaposlenika Croatia osiguranja.

Izvješće o održivosti  Croatia osiguranja za 2022. godinu dostupno je na linku.