Digitalne inovacije

Digitalizacija poslovanja danas je imperativ i preduvjet rasta, otpornosti i održivosti. Croatia osiguranje digitalni je lider na tržištu osiguranja, a uporište za to leži ponajviše u kontinuiranom razvoju portfelja proizvoda i usluga te sveobuhvatnoj digitalnoj transformaciji poslovanja koju Croatia provodi.

Dosadašnji uspješni proces digitalizacije rezultiralo je pozicioniranjem Croatije kao vodećeg tržišnog subjekta u digitalnom osiguranju, što je prepoznala i struka proglasivši Croatia osiguranje jednom od top digitalnih kompanija u Hrvatskoj za 2021. godinu (*prema CroAI).

Digitalizacijom osiguravamo najbolje korisničko iskustvo za naše klijente i učinkovitije poslovne procese za naše zaposlenike, istovremeno doprinoseći zaštiti okoliša i održivom razvoju.

Dugoročni nam je cilj zadržati poziciju digitalnog lidera i predvodnika promjena ulaganjima u inovacije i modernu tehnologiju. Na taj način dopiremo i do onih korisnika koje ne bismo privukli tradicionalnim proizvodima i kanalima prodaje, optimiziramo i pojednostavnjujemo interne i vanjske procese te privlači mlade talente iz IT sektora.

Napredne tehnologije za poboljšanje korisničkog iskustva

Našim su klijentima na raspolaganju digitalne mogućnosti putem web stranica, aplikacija Moja Croatia, kao i LAQO, prvo u potpunosti digitalno osiguranje na domaćem tržištu.

Mobilna aplikacija Moja Croatia digitalno je inovativno rješenje za jednostavnu i samostalnu administraciju ugovorenih proizvoda i usluga. Aplikacija je razvijena prema vodećim svjetskim insuretech praksama, a omogućava pregled svih osiguranja i digitalnih zdravstvenih iskaznica, plaćanje računa, obnovu polica, prijavu štete i praćenja statusa obrade u nekoliko klikova.

Moja Croatia značajno pridonosi smanjenju uporabe papira u poslovanju i promovira brigu za okoliš te je glavni alat programa e-klijent za one koji žele primati isključivo digitalnu dokumentaciju.

LAQO je prvo u potpunosti digitalno osiguranje na domaćem tržištu i inovacija Croatia osiguranja koja je po rezultatima nadmašila sve usporedive digitalne osiguratelje u srednjoj i istočnoj Europi, a po performansama je usporediva s najboljim svjetskim insurtech rješenjima. Osim značajnog doprinosa poslovnom rezultatu, LAQO je inovacija koja je osnažila poziciju Croatia osiguranja kao digitalnog osigurateljnog lidera. Kroz LAQO aplikaciju klijenti mogu na jednostavan način administrirati svoje police osiguranja i korisničke podatke, pozvati asistenciju na cesti, prijaviti štetu te pratiti status obrade štete. U mobilne aplikacije Moja Croatia i LAQO, implementirana je i digitalna platforma za optičko prepoznavanje dokumenata i automatski unos u sustav, čime je korisnicima omogućena jednostavna prijava u mobilne aplikacije skeniranjem osobne iskaznice.

Održive digitalne funkcionalnosti

LAQO aplikacija nudi i program LaqoPrevent, čija je svrha promicanje odgovornog ponašanja u vožnji i podizanje razine sigurnosti u prometu, a dodatna je funkcionalnost i praćenje CO2 emisija u vožnji, koja nudi i korisne savjete kako do ekološki osviještene vožnje i manje potrošnje goriva i održavanja vozila. U aplikaciji Moja Croatia dostupan je program Croatia FIT, koji promiče kvalitetniji način života i očuvanje zdravlja uz pomoć digitalnog praćenja prijeđenih koraka u realnom vremenu i postavljanja osobnih ciljeva i statistika te ostvarivanja mjesečnih i godišnjih nagrada.