Održivi proizvodi i usluge

U razvoju i redizajnu osigurateljnih proizvoda i usluga razmatramo i njihov doprinos ciljevima održivosti, s posebnim fokusom na proizvode iz područja zdravlja, digitalne proizvode i usluge, kao i proizvode koji ublažavaju posljedice klimatskih promjena.

null

U korak s klimatskim rizicima

Jedan od naših proizvoda koji doprinosi prilagodbi klimatskim promjenama je indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše), najznačajnijeg rizika koji već niz godina uzrokuje značajne štete u poljoprivredi. Lansiranjem ovog visokotehnološkog proizvoda, Croatia osiguranje se pridružilo malom broju EU zemalja i osiguravatelja s ovakvom vrstom osiguranja. Ovaj proizvod koristi naprednu tehnologiju mjerenja vlažnosti tla putem satelita te daje precizne podatke za osigurane poljoprivredne površine koji omogućuju da se isplata štete realizira automatski na temelju dobivenih satelitskih podatka, bez potrebe izlaska procjenitelja na teren.

null

Croatia osiguranje ulaže u moderne digitalne platforme, poput Platforme za mjerenje rizika u poljoprivredi (Agriculture risk metrics – ARM) koja omogućava praćenje klimatskih rizika kojima su izložena pojedina područja u Hrvatskoj, a time i poljoprivredna proizvodnja.

Digitalni proizvodi i usluge

Među osigurateljnim proizvodima koji doprinose ciljevima održivosti svakako je i LAQO, prvo hrvatsko u potpunosti digitalno osiguranje. Osim što osigurava poslovanje bez papira, svojim funkcionalnostima kroz program LaqoPrevent doprinosi sigurnosti u prometu i smanjenju CO2 emisija. 
Više o digitalnim uslugama Croatia osiguranja pročitajte u rubrici Digitalne inovacije.

null

Zdravlje

U svojem portfelju Croatia osiguranje nudi i proizvode zdravstvenih osiguranja koji omogućuju jednostavniji i kvalitetniji pristup zdravstvenoj skrbi. Kao odgovor na kontinuiran porast broja oboljelih od malignih bolesti, u ponudi je i osigurateljni proizvod – Onko plan, koji osigurava stabilnost prihoda u slučaju nepredvidivih životnih situacija i teških bolesti. Klijentima su na raspolaganju i zdravstvene usluge u Croatia Poliklinikama u regionalnim centrima diljem Hrvatske. U visoko opremljenim poliklinikama omogućeno je obavljanje svih potrebnih pregleda na jednom mjestu i to od strane renomiranih medicinskih stručnjaka s bogatim iskustvom, koji svakom pacijentu pristupaju individualno i posvećeno.

null