31.8.2022

Croatia osiguranje među pristupnicima Etičkog kodeksa za transparentno uvođenje eura

Croatia osiguranje dana 29. 8. 2022. pristupila je Etičkom kodeksu za transparentno uvođenje eura.

Kao tržišni i digitalni lider na području osiguranja u Hrvatskoj, Croatia osiguranje svim svojim klijentima želi omogućiti maksimalno pouzdano i transparentno uvođenje eura kao nove službene valute u Republici Hrvatskoj. Pristupanjem Etičkom kodeksu Croatia osiguranje dodatno potvrđuje svoju dugogodišnju posvećenost klijentima i poslovnim partnerima

 

Etički kodeks namijenjen je poslovnim subjektima koji djeluju na području Hrvatske, a koji se zbog prirode svog poslovanja nalaze u direktnom kontaktu s potrošačima. Croatia osiguranje je pristupanjem Etičkom kodeksu stekla pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake Etičkog kodeksa na prodajna mjesta i mjesta pružanja usluga.

 

Identifikacijskom oznakom koja će biti vidljiva tijekom procesa prelaska na euro krajnji korisnici usluga imaju garanciju da Croatia osiguranje, kao poslovni subjekt koji je pristupio Etičkom kodeksu, prihvaća i jamči provedbu načela tog dokumenta. Konačni cilj je jedinstven, a to je kreiranje sigurnog okruženja za potrošače te stvaranje njihova povjerenja u postupku uvođenja eura te preračunavanju cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti.

 

Etički kodeks, kao i popis poslovnih subjekata koji su pristupili Etičkom kodeksu, dostupni su na službenoj internetskoj stranici uvođenja eura.